Ingredienser
- Glutenfritt mjöl (majsstärkelse, psylliumfröskal, potatisfiber, förtjockningsmedel (xantangummi))
- Vatten
- Jäst
- Honung
- Salt
- Fiberhusk
Bakad utan mejeriprodukter, gluten, ägg & glutenfri vetestärkelse.
Laktos, mjölkprotein, ägg, sesamfrön & kikärtor hanteras i lokalen.
Om pizzabotten
Denna deg är alltså utbakad och färdigjäst, redo att toppas med det som du vill ha och sedan gräddas av.
Den ligger på ett bakplåtspapper och sedan på en skiva av papp, samt täckt med plastfolie. Pappdelen och plastfolie skall inte med in i ugnen, utan är bara med för att pizzadegen skall hålla formen/inte torka ut.
Observera att degen måste hållas kyld fram tills att du ska grädda den, det är en färskvara och ska konsumeras omgående efter köp och bakas samma dag som du önskar hämta den.
Gör så här:
Jag brukar grädda mina pizzor i varmluftsugn och rekommenderar då att du kör 250-275 grader (275 grader vanlig ugn).
Låt plåten som du ska grädda din pizza på, stå kvar i ugnen medan du toppar din pizza, och lägg sedan över pizzan på den plåten.
Då hettas degen upp direkt och du får en krispig, tydlig kant på din pizza.
Gräddningstid beror väldigt mycket på vilken fyllning din pizza har, och alla ugnar är olika.
(Tänk på att ju mer blöt fyllning som du har, desto längre tid tar det för din pizzans botten att bli klar.)